Efter att hela i mitt yrkesliv levt inom gastronomi både nationellt och internationellt kan jag fortfarande säga att jag älskar matlagning och det är alltid ett nöje för mig att få tillaga en maträtt för mina gäster. Välkommen att hitta något från menyerna nedan eller kontakta mig för särskilda önskemål.
Vid sidan av mitt kockyrke så är jag även en erfaren tävlingskock och är tidigare medlem i två kocklandslag – Åland Culinary Team och Finland Culinary Team, just nu är jag aktiv i East Culinary Team och har uppdrag som domare i internationella matlagningstävlingar.
bufféer
-
After Work buffé
Gravlaxrulle på mörkt bröd, Vitlöksmarinerad Fläskfilè med tapenade, Gaz Pacho med ört creme fraiche samt krutonger, Fritata med blomkål och örtig färskost, Lufttorkad skinka med ruccolacreme, Smördegs bakelser med fetaost, Mini pizza med skinka och ost, Nykokta blåmusslor, Toast Skagen smet och smörstekt brödsnitt, 2 sorters ost med kex.
-
Grillbuffè 2020
Smått och gott: Tomat och löksallad med spenat, Coleslaw med ananas, Rostad blomkål med vitlöksdressing, Minipizza med lufttorkad skinka, Tzatziki med mynta, Vitlöksmarinerade Jumbo-Oliver, Grönsallad med krutonger, BBQ-sås och Bearnaise, Färskt bröd och smör, Från Grillen, Grillad benfrikotlett av Svensk Rapsgris, Curry marinerad Kycklingfilè, Grillade medelhavsgrönsaker, Köttig Bratwurst.
-
Sydamerikansk buffé
Förrättsplock, Fisk- och skaldjurschevice med friterad rödlök, Pico de Gallo – på en vitlökscrostini, Mini Wraps med kycklingröra, Chimichurri – kryddig sås, Grönsallad med krutonger, Picklad rödlök med hackad bladpersilja, Salsa gjord på tre sorters tomat, mango och avocado. Från Grillen: Hel friterad gul lök med cheddar cheese dip., Hel grillad Flankstek ( Kan bytas mot lamm), Vitlöksmarinerad Kalvrygg,(kan bytas mot spett), Merques – lammkorv, Färsk Kryddig Chroizo, Grillade grönsaker.
-
Hawaiiansk Buffè
Kokos och chilikryddade kyckling spett, Fruktig salsa med ananas, mango, 3-sorters tomat och avocado, Grillade laxbitar med mangoraja och friterad grönkål, Cous-coussallad med grönsaker, Sweet chili marinerad melonsallad, Tokgod fläskfilé med furikake krydda, Grillade Grönsaksspett, Hemgjorda vårrullar med grönsaker och soyadip, Biffsallad på romansalladsblad, Rökig BBQ-sås.
-
Kocken rekommenderar
Favoritgrillbuffé 2020!
Smått och plock, Kyckling Yakitori på endivesallad, Club Sandwich på vårat sätt, Dansk Smörrebröd med Rostbiff och remolade, Räksallad i en Krustad, Laxtartar med avocado på rågbröd, Ugnsstekt grönsparris med lufttorkad skinka, Smördegsknyten med fetaost och örter, Pizza capricciosa med ruccola, Gaz Pacho med örtcréme, Från grillen, Vinmarinerad Flankstek, Bleckgrillad Fisk med fänkål, Grillade grönsaker, Marocansk Merques – lammkorv, Örtig färskpotatisragu, Rostad vitlökssås, Pepparsås, Madeirasky
À la carte - förrätter
-
Pastaknyten
Hemgjorda pastaknyten fyllda med blomkål och lufttorkad skinka, serveras med skummad blomkålsbuljong.
-
Vitello tonnato
Klassiker bland italienska förrätter, fast jag gör den på mitt sätt. Rostbiff på kalv, serveras med chevice på tonfisk och citrussallad samt ruccola och parmesan.
-
Risotto
Krämig Risotto med Karl-Johanssvamp, serveras med Breasola och västerbottenchips.
-
Citronmarinerad lax
Citronmarinerad lax med paprika och pinjenötsdressing, serveras med ugnsbakade kronärtskockor och basilka.
-
Caprese
Caprese med handstrimlad mozzarella och två sorters tomat, serveras med pärondressing.
-
Carpaccio
Carpaccio på oxfilè, med pepprig olivolja och nyriven parmesan samt späda ruccolablad.
Varmrätter
-
Italianiserad Bookmakertoast
Italianiserad Bookmakertoast, med härlig oxfilè och nyrostat lantbröd. Serveras med upphettade parmesangratinerade tomatskivor, rå äggula och pepparrot.
-
Grillade fläskfilènoisetter
serveras med arrabiata och stekta små potatisar med vitlök och basilika. Samt en underbar steksky med rödvin.
-
Gnocchi
Hemgjord Gnocchi med citronkryddad spenat och ricotta, serveras med fyllda tomater. (veg)
-
Svärdfisk
Tomatbrässerad svärdfisk med pestosmör och örtslungade primörer. Serveras med skummad vittvinssås.
-
Grillad Laxrygg
Grillad Laxrygg med illgrön sås gjord på ruccola och parmesan. Serveras med bakade gula och orangea små morötter samt potatispolenta.
-
kalvryggbiff
Mjölad kalvryggbiff med citron, hackad bladpersilja och brynt smör. Samt semitorkade små tomater och krossade potatisar med vitlök.
Desserter
-
Choklad- och hasselnötsparfait
med färska hallon samt vaniljcremefraiche.
-
Flippad panacotta
med apelsin- och fikonsallad, serveras med apelsin smaksatt ricotta.
-
Grillad panettone
blandning mellan bröd och kaka! Serveras med hemgjord vaniljglass och basilika marinerade jordgubbar och ananas.
-
Min variant av klassikern GINO!
gratinerade frukter och bär, serveras med italiensk maräng och vanlig maräng.